1018 nov '15 11:35

Dodental ingestorte fabriek Pakistan loopt op

Auteur: ANP Nieuws

LAHORE (ANP/RTR) - Het aantal doden als gevolg van het instorten van een fabriek in Pakistan, is zondag opgelopen naar 44.

EPA
EPA

Reddingswerkers zijn nog steeds bezig met het speuren naar overlevenden in de brokstukken, maar de kans dat die er nog zijn is nihil. Vrijdag werd de laatste overlevende onder het puin gevonden.

De fabriek stortte woensdag in. Het is onduidelijk hoeveel mensen er op dat moment in het gebouw waren, maar autoriteiten vermoeden dat het gaat om zo'n 150-200. ,,We gebruiken nu speurhonden'', aldus de chef van de reddingsploeg. ,,Het zal nog een dag duren voor we al het puin hebben doorzocht. Daarna kunnen we pas een indicatie geven van wat het precieze dodental gaat zijn. We zijn bang dat dit nog gaat stijgen.''

De eigenaar wilde een extra verdieping op zijn fabriek laten bouwen, maar negeerde volgens overlevenden het advies om daarmee te stoppen. Dat advies werd gegeven nadat een zware aardbeving scheuren in de muren had veroorzaakt. De eigenaar is een van de mensen die zijn omgekomen.

Gerelateerde artikelen