1019 okt '15 10:02

Topoverleg vluchtelingen begonnen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Op het Binnenhof in Den Haag is vrijdag het overleg begonnen tussen kabinet en vertegenwoordigers van provincies en gemeenten over de grote problemen met de opvang van vluchtelingen.Het kabinet is hard op zoek naar extra bedden voor de noodopvang van vluchtelingen en naar extra huizen of kamers voor de 13.000 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven maar nu nog plekken bezetten in asielzoekerscentra.

ANP Archiefbeeld
ANP Archiefbeeld

Het kabinet is hard op zoek naar extra bedden voor de noodopvang van vluchtelingen en naar extra huizen of kamers voor de 13.000 vluchtelingen die in Nederland mogen blijven maar nu nog plekken bezetten in asielzoekerscentra. Die groep belemmert de doorstroming wat tot grote problemen in de noodopvang leidt.

Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was gekomen. Hij sprak van een ,,nationale kwestie'', waar we samen ,,de schouders onder moeten zetten.'' Zijn Utrechtse collega Jan van Zanen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zei ook dat overheden ,,schouder aan schouder'' moeten optrekken en dat alle opties de moeite waard zijn om te bespreken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen