10129 nov '15 16:38

FC Groningen pakt winst in laatste seconden

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - De blessuretijd van vier minuten was zondag in de Euroborg al verstreken toen FC Groningen alsnog de winst pakte tegen ADO Den Haag.

ANP
ANP

In de laatste seconden tikte invaller Danny Hoesen de bal in het doel na een vrije trap van Albert Rusnák: 2-1. Met die zwaarbevochten winst stootte Groningen door naar de zesde plaats in de eredivisie.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi kwam de overwinning ook het meeste toe. Drie dagen na de verloren Europese uitwedstrijd tegen Olympique Marseille (2-1) maakte Groningen tot in de 95e minuut jacht op de volle buit. Die instelling werd ver in de blessuretijd beloond.

FC Groningen ging voor eigen publiek fel van start. Hans Hateboer kreeg na een kwartiertje een grote kans op de openingstreffer met een kopbal, die door doelman Martin Hansen van de lijn werd gehaald. Bij de eerste serieuze uitbraak van ADO Den Haag, halverwege de eerste helft, was het wel direct raak. Hansen vond met een lange trap Aaron Meijers aan de linkerkant. Diens voorzet werd door Edouard Duplan, terug van een schorsing, in de lange hoek gekopt.

Materiaalproblemen

Kort na die openingstreffer van Duplan lag het spel een tijdje stil vanwege materiaalproblemen bij Hansen. Een schroefnop onder zijn schoen zat los. Reservekeeper Robert Zwinkels bood technische hulp, waardoor Hansen na een paar minuten weer stevig op zijn voeten stond. Groningen kreeg tot aan de rust nog twee aardige mogelijkheden, maar Jarchinio Antonia lepelde de bal over het doel en Jesper Drost schoot naast. Een doelpunt van Michael de Leeuw werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kort na rust kwam de thuisclub met het nodige geluk op gelijke hoogte. Een voorzet van Lorenzo Burnet verdween via Kevin Jansen en de Haagse invaller Tom Beugelsdijk in het doel (1-1). Lang bleef het daarbij, tot Groningen in de 95e minuut nog een vrije trap mocht nemen. Hoesen gaf de bal voor het doel het laatste zetje: 2-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen