10126 mrt '15 15:15

'Ongeloof bij Lufthansa alleen maar groter'

Auteur: ANP Nieuws

KEULEN (ANP) - De schok en het ongeloof bij de vliegtuigmaatschappijen Lufthansa en Germanwings over de crash van dinsdag wordt alleen maar groter.

EPA
EPA

Dat zei Lufthansa-topman Carsten Spohr donderdag tijdens een persconferentie nadat bekend was geworden dat de copiloot vermoedelijk de crash opzettelijk heeft veroorzaakt.

,,Het is de ergste nachtmerrie dat er zoiets zou kunnen gebeuren'', aldus de topman.

Het aannamebeleid van de maatschappijen voldoet aan de hoogste standaarden en personeel wordt intensief getest. Spohr ziet dan ook geen reden om het beleid te veranderen. Er zal uiteraard wel naar mogelijke verbeteringen gekeken worden, maar het systeem werkt al tientallen jaren goed. Elk jaar ondergaan vliegers een medische test, maar daar zit geen expliciete psychische test meer bij. Europese richtlijnen voorzien daar ook niet in, aldus Spohr.

Lufthansa beschikt over geen enkele aanwijzing wat de vlieger ertoe zou kunnen hebben gebracht. Het is een tragisch op zichzelf staand incident, dat niet voorkomen had kunnen worden, ongeacht hoe streng de veiligheidsmaatregelen ook waren geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen