10121 nov '15 20:35Aangepast op 21 nov '15 23:01

Tennisser Rojer naar dubbelfinale in Londen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Jean-Julien Rojer heeft met zijn Roemeense tennismaatje Horia Tecau de finale bereikt van de ATP World Tour Finals.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

In de halve finale in Londen versloeg het duo de Amerikaanse tennistweeling en topfavorieten Mike en Bob Bryan. Het werd 6-4 6-4.

De halve finale tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst gold direct als een strijd om de eerste plek op de wereldranglijst. Dankzij de overwinning weten Rojer en Tecau zich zeker van die positie aan het einde van het tennisjaar. ,,Dit voelt zo ontzettend lekker. We hebben er hard voor gewerkt. Dat alles samenviel in één duel waarin we moesten spelen voor de eerste plaats op de ranking is een droomscenario. Dit is heel cool, met zoveel familieleden en vrienden die erbij zijn'', genoot Rojer van het moment waarop zij de award als lijstaanvoerders overhandigd kregen.

Tegen de broertjes Bryan had het Roemeense/Nederlandse duo het echter niet makkelijk. In de eerste set gaf het tweetal een voorsprong weg, om die vervolgens direct te heroveren. Met enige moeite sleepten de mannen op 5-4 de set binnen, waarna ze in de tweede set al vroeg toesloegen op de service van de Amerikaanse broertjes. Die wisten daarna geen vuist meer te maken op de service van Rojer en Tecau, waarna de Nederlandse tennisser de wedstrijd uitserveerde.

Blij

,,We zijn zo blij, maar we moeten nu snel de knop weer omzetten'', zei Tecau over de finale, die zondag op het programma staat. Daarin wachten de Indiër Rohan Bopanna en de Roemeen Florin Mergea, die eerder op de dag de Kroatisch/Braziliaanse combinatie Ivan Dodig en Marcelo Melo in twee sets versloegen: 6-4 6-2. ,,We moeten tegen Florin, mijn landgenoot. Dit is heel mooi voor ons land. We hebben erg veel zin om de finale te spelen'', zei Tecau.

De finale is een herhaling van de halve finale op Wimbledon van dit jaar. Toen trokken Rojer en Tecau aan het langste eind na een groots gevecht, dat in de vijfde set eindigde met een stand van 13-11. Rojer en Tecau wonnen vervolgens Wimbledon.

Gerelateerde artikelen