1019 mrt '15 22:40

Rutte respecteert besluit Teeven en Opstelten

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte respecteert het besluit van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie om maandagavond hun ontslag aan te bieden.

ANP
ANP

Dat laat de premier weten in een reactie op hun aftreden.

"Ik kan niet anders dan dat besluit respecteren", aldus Rutte. "Ze hebben voor zichzelf geconcludeerd dat hun terugtreden onvermijdelijk was. Het enige dat ik daar op dit moment aan kan en wil toevoegen is dat ik zowel Ivo Opstelten als Fred Teeven grote dank zeg voor alles wat zij in de afgelopen jaren hebben gedaan. Het kabinet verliest twee gedreven vakmensen.''

Maandag werd bekend dat er toch 4,7 miljoen gulden (ruim 2 miljoen euro) gemoeid was met de deal die Teeven als officier van justitie sloot met een drugscrimineel, veel meer dan de bijna 2 miljoen gulden die Opstelten aan de Tweede Kamer had gemeld. Het verkeerd informeren van de Tweede Kamer geldt als een politieke doodzonde.

Als een minister aftreedt, volgt normaliter ook zijn of haar staatssecretaris. De gedachte erachter is dat een nieuwe minister zijn eigen staatssecretaris moeten kunnen kiezen. Maar Teeven vindt dat hij nu ook niet meer geloofwaardig is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen