10123 aug '15 18:44

Feyenoord wint ook van Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zichzelf zondag rijkelijk beloond voor een zwak optreden tegen Vitesse.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst sloeg in de morrende Kuip in het laatste kwartier uit het niets twee keer toe: 2-0. Na drie competitieduels heeft Feyenoord, net als Ajax, de maximale score van negen punten. Volgende week wacht de eerste serieuze test, uit bij landskampioen PSV.

Het leek in De Kuip af en toe wel op een flipperkast, zo vaak vloog de bal alle kanten op. Van verzorgd voetbal was amper sprake. Vitesse probeerde het wel, maar zoals ieder jaar moet trainer Peter Bosz eerst de automatismen erin slijpen bij zijn sterk vernieuwde elftal. De Arnhemmers wilden wel naar voren combineren, alleen de aanvallen strandden steeds in schoonheid. Feyenoord koos opbouwend steeds snel voor de lange bal op spits Colin Kazim-Richards, die het vaak moest afleggen tegen zijn bewakers Guram Kashia en Arnold Kruiswijk. Aanvoerder Dirk Kuijt, die van rechts naar links was verhuisd, kon zijn stempel ook niet op de wedstrijd drukken.

Kansen kregen beide ploegen nauwelijks in de volgepakte Kuip, waarin de supporters uit onvrede steeds meer gingen fluiten. Feyenoord werd voor rust één keer gevaarlijk via Lex Immers. De Hagenaar, terug in de basis, kopte een afgemeten voorzet van Terence Kongolo recht in de handen van Eloy Room. Aan de andere schoot Milot Rashica na een vlotte uitbraak van Vitesse de bal op doelman Kenneth Vermeer. Op slag van rust ontsnapte Feyenoord aan een strafschop, toen Rick Karsdorp in het zestienmetergebied Isaiah Brown aantikte. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag daar echter geen overtreding in.

Het duurde in de tweede helft lang voordat Van Bronckhorst zijn zo sterk bezette bank ging gebruiken. Eerst mocht Eric Botteghin debuteren en in de 67e minuut kwam Michiel Kramer de onzichtbare Kazim aflossen. Dat Feyenoord het zwakke optreden toch omzette in een overwinning, dankte het aan een cadeautje van Gözübüyük. Die wees naar de stip toen Kongolo, die vlak daarvoor buitenspel stond, een kwartier voor tijd over het been van Kashia dook. Kuijt benutte ook zijn derde strafschop van dit seizoen en anderhalve minuut later besliste Bilal Basaçikoglu het tegenvallende duel: 2-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen