1012 okt '15 12:22

Gebrselassie zegt afscheid in Glasgow af

Auteur: ANP Nieuws

GLASGOW (ANP) - Hardlooplegende Haile Gebrselassie heeft zijn afscheidswedstrijd komende zondag in Glasgow moeten afzeggen.

EPA
EPA

De 42-jarige Ethiopiër verblijft in zijn geboorteland bij zijn zijn ernstig zieke zus. ,,Het spijt me dat ik niet kan meedoen in de Great Scottish Run, maar ik moet nu bij mijn familie zijn'', twitterde de meervoudig olympisch- en wereldkampioen op de lange afstand. ,,Ik beloof dat ik snel terugkom.''

Gebrselassie, die in zijn rijke carrière 27 keer een wereldrecord verbeterde, zou op 4 oktober in de Schotse stad de 10 kilometer lopen. Hij kondigde een emotioneel afscheid van de wedstrijdsport aan, maar zal dat nu uitstellen naar een ander moment.

De atleet grossierde de afgelopen 25 jaar in successen op de lange afstand. Hij pakte twee keer olympisch goud op de 10 kilometer en werd ook viermaal wereldkampioen op die afstand. Hij stapte na de Spelen van 2004 over van de baan naar de weg en won verschillende marathons, waaronder die van Amsterdam. Gebrselassie was ook in het bezit van het wereldrecord op de marathon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen