1019 mrt '15 20:08

Apple Watch eind april beschikbaar

Auteur: ANP Nieuws

SAN FRANCISCO (ANP) - De nieuwste gadget van Apple, de Apple Watch, is per 24 april verkrijgbaar en gaat op 10 april in de voorverkoop.

EPA
EPA

Dat maakte Apple-topman Tim Cook maandag bekend tijdens het speciale persevenement van de techgigant. Het is nog onduidelijk wanneer het horloge in Nederland beschikbaar is.

Cook sprak van ,,veel landen", waaronder Frankrijk, China en Groot-Brittannië. De horloges kosten tussen de 349 en 1099 dollar. Het apparaatje, dat vorig jaar september voor het eerst aan het publiek werd getoond, is een kruising tussen een smartphone en een horloge. Het is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en communiceert via Bluetooth en wifi met de iPhone en heeft een accu die 18 uur meegaat.

Met het horloge kunnen gebruikers onder meer smartphone-notificaties ontvangen, bellen, de mp3-speler van de iPhone bedienen, spraakopdrachten laten uitvoeren en volledige e-mailberichten lezen. Het is ook mogelijk om via Apple Pay met de Apple Watch te betalen en om een Uber-ritje aan te vragen. Verder is het horloge een verkapte fitnesscoach.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen