10130 sep '15 00:16Aangepast op 30 sep '15 06:54

Platini: FIFA had in 2002 het geld niet

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP/RTR) - De in opspraak geraakte UEFA-voorzitter Michel Platini heeft dinsdagavond een opvallende verklaring gegeven voor de zeer late betaling aan hem van een bedrag van 1,8 miljoen euro aan achterstallig salaris.

EPA
EPA

Er zat negen jaar tussen de vermeende werkzaamheden die de Franse oud-international voor FIFA-baas Sepp Blatter verrichtte (van januari 1999 tot medio 2002) en de overschrijving van de riante geldsom (in 2011).

,,FIFA liet mij destijds weten dat niet al het geld beschikbaar was om mij in één keer te betalen. Daarna hebben we voor deze constructie gekozen. We hebben alle overschrijvingen aangemeld bij de Zwitserse autoriteiten'', legde Platini uit.

Volgens de Zwitserse justitie zou de betaling aan Platini niet in het belang van de FIFA zijn geweest. Tegen Blatter is afgelopen vrijdag een strafrechtelijke procedure ingesteld. Hij wilde in 2011 herkozen worden en zou eerder in dat jaar de steun en de stemmen van de UEFA via mogelijke omkoping van Platini hebben veiliggesteld. De UEFA-preses zelf is officieel nog niet als verdachte aangemerkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen