1014 okt '15 17:06Aangepast op 4 okt '15 17:59

AzG eist onafhankelijk onderzoek

Auteur: ANP Nieuws

KUNDUZ (ANP) - De internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen neemt geen genoegen met het internationale onderzoek dat is ingesteld naar het bombardement op een ziekenhuis van de organisatie.

EPA
EPA

Als het aan AzG ligt, neemt een onafhankelijke partij de zaak onder de loep.

,,Het zou volstrekt onvoldoende zijn om alleen te vertrouwen op een intern onderzoek van een betrokken partij'', meldde Christopher Stokes, algemeen directeur van de hulporganisatie, zondag. ,,Ervan uitgaande dat er oorlogsmisdaden zijn gepleegd, eist Artsen zonder Grenzen een volledig en onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenis.''

De hulporganisatie meldde daarnaast dat nog eens drie patiënten zijn overleden. Daarmee komt het dodental van het bombardement van zaterdag op het ziekenhuis in de provincie Kunduz op 22, onder wie twaalf stafleden van AzG.

Eerder op zondag meldde de NAVO dat het internationale onderzoek naar het bombardement, uitgevoerd door een door de Amerikanen geleide coalitie, waarschijnlijk binnen enkele dagen is afgerond. Amerikaanse en Afghaanse troepen voerden de afgelopen dagen felle gevechten met Talibanstrijders in het gebied rond het ziekenhuis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen