10125 nov '15 06:57

Sterk kwartaal voor auto- en motorbranche

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De auto- en motorbranche heeft een sterk kwartaal achter de rug, vooral dankzij de stijgende verkoop van nieuwe personenauto's.

ANP
ANP

De importeurs van die voertuigen zagen hun omzet op jaarbasis met bijna 23 procent stijgen. Een omzetgroei van zo'n omvang in een derde kwartaal deed zich voor het laatst voor in 2010.

Ook andere spelers boerden beter, waardoor de omzet van de gehele auto- en motorbranche met circa 12 procent steeg ten opzichte van een jaar geleden, blijkt uit de woensdag gepubliceerde cijfers van statistiekbureau CBS.

De omzetgroei bij auto-importeurs in de periode juli tot met augustus komt vooral voor rekening van zakelijke rijders. Fiscaal is het aantrekkelijk om nog voor 1 januari 2016 een nieuwe leaseauto te kopen en te laten registreren.

17 Procent

In het derde kwartaal werden er in totaal 99.754 nieuwe personenauto's verkocht, ruim 17 procent meer dan een jaar geleden.Ook in oktober hield de groei aan, met 11 procent meer verkochte personenauto's.

Door het sterke kwartaal en de positieve omzetverwachting voor de rest van het jaar is de stemming in de auto- en motorbranche aanzienlijk verbeterd. De indicator voor het ondernemersvertrouwen staat op het hoogste niveau sinds het begin van de meting in 2008.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen