10113 apr '15 15:26

Consumentenbond wil commissie woekerpolissen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil dat de politiek in Den Haag meer doet voor de compensatie van gedupeerden in de woekerpolisaffaire.

ANP
ANP

De bond pleit onder meer voor het instellen van een onafhankelijke commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt, zo staat in een maandag naar buiten gekomen brief aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Ook wil de bond dat verzekeraars worden verplicht om mensen die nog steeds een woekerpolis hebben, een hersteladvies of oplossing te geven die aan bepaalde minimumeisen voldoet.

De woekerpolisaffaire houdt de gemoederen in de financiële wereld al jaren bezig. In 2006 kwam aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht. Claimorganisaties proberen gedupeerden sindsdien te mobiliseren om schadevergoedingen los te krijgen bij de verzekeraars. Maar dat proces gaat erg traag en niet iedere gedupeerde levert dit wat op.

Het ministerie van Financiën wilde maandag niet op de brief reageren. Woensdag wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de woekerpolisaffaire.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen