1018 mei '15 09:36

Ajax maakt serieus werk van Van der Vaart

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax hoopt snel van Rafael van der Vaart te horen of hij wil terugkeren naar de club waar hij zijn loopbaan begon.

EPA
EPA

De 32-jarige middenvelder is in het bezit van een aanbieding van de Amsterdamse club.

Van der Vaart heeft inmiddels gesproken met trainer Frank de Boer, die vorig jaar al liet weten de 109-voudig international graag als centrumaanvaller aan zijn selectie te willen toevoegen. Ajax lijkt nog even geduld te moeten hebben omdat de middenvelder eerst met Hamburger SV handhaving in de Bundesliga wil veiligstellen.

Ajax hoeft geen transfersom te betalen voor Van der Vaart omdat zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. De huidige nummer twee van de eredivisie hoopt dat de linksbenige voetballer voldoende sportieve uitdagingen ziet in Amsterdam. Met een goed optreden bij Ajax zou hij zich terug in het Nederlands elftal kunnen spelen. Van der Vaart werd eerder in verband gebracht met clubs uit Qatar en de Verenigde Staten, waar hij beduidend meer kan verdienen dan in Nederland.

Ajax versterkte zich eerder deze week met Nemanja Gudelj, die overkomt van AZ. Trainer Frank de Boer wil zijn selectie voor het volgende seizoen snel op orde hebben omdat hij met zijn ploeg op 28 of 29 juli al in de voorronde van de Champions League moet uitkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen