1019 mei '15 12:57

Noord-Korea claimt nieuwe rakettest

Auteur: ANP Nieuws

PYONGYANG (ANP) - Het stalinistische Noord-Korea heeft naar eigen zeggen een ballistische raket afgevuurd vanuit een onderzeeër.

EPA
EPA

Het ging om een test van het wapensysteem, berichtte staatspersbureau KCNA zaterdag. Kort daarna zou opnieuw een test zijn uitgevoerd, ditmaal met drie raketten vanaf het land.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou aanwezig zijn geweest bij de rakettest op zee. Hij keek volgens KCNA toe terwijl ,,een ballistische raket opdook uit het water en de lucht inschoot''.

Amerikaanse onderzoekers stelden in januari dat op satellietbeelden mogelijk te zien was hoe een Noord-Koreaanse onderzeeboot werd voorzien van verticale lanceringsbuizen, die worden gebruikt voor het afvuren van ballistische raketten.

Het geïsoleerde land beschikte al over ballistische raketten die vanaf land kunnen worden afgevuurd. Ook daarmee schoot Noord-Korea op zaterdag. De raketten voor korte afstand werden richting zee geschoten. De raketten zijn bedoeld om schepen te vernietigen. Het land test regelmatig het wapenarsenaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen