1013 okt '15 17:52Aangepast op 3 okt '15 23:23

Guatemala zoekt slachtoffers aardverschuiving

Auteur: ANP Nieuws

SANTA CATARINA PINULA (ANP) - Met man en macht wordt in een dorp in Guatemala gezocht naar overlevenden van een aardverschuiving, die vrijdag aan zeker 59 mensen het leven heeft gekost.

EPA
EPA

Een deel van Santa Catarina Pinula is bedekt door een grote laag aarde en stenen. Zeshonderd mensen worden nog vermist.

De reddingsoperatie begon bij het krieken van de dag in het dorp ten zuidoosten van Guatemala-Stad. Veel resultaat werd er in de eerste uren nog niet geboekt. Wel wist de vrijwillige brandweer een collega onder het puin vandaan te halen, die vrijdag ineens spoorloos was. Daarnaast werden nog 34 mensen levend gevonden. Normaal gesproken worden er 72 uur na een dergelijke ramp geen overlevenden meer gevonden. Ruim 1000 reddingswerkers zijn in de weer.

Losgeslagen door zware regenval regenden tonnen aarde, stenen en bomen vrijdag vanaf een heuvel boven de stad op huizen, waardoor mensen gevangen raakten in hun woningen.

In oktober 2005 raakte het dorp Panabaj in het zuidwesten van het land bedolven door een aardverschuiving. Honderden mensen zijn toen waarschijnlijk om het leven gekomen, velen van hen zijn nooit teruggevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen