10126 apr '16 16:20

DNB hoeft toch niet te betalen in goudzaak

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) hoeft toch geen 4,8 miljoen euro schadevergoeding te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken.

ANP
ANP

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) haalde dinsdag een streep door een eerder vonnis van de rechtbank in Rotterdam in de zogeheten goudzaak.

DNB moest het geld van de rechter betalen omdat de toezichthouder het pensioenfonds jaren terug ten onrechte op de vingers tikte omdat het fonds te veel in goud zou beleggen. Dat dit besluit in hoger beroep wordt teruggedraaid, komt omdat het fonds volgens het CBb niet aannemelijk heeft kunnen maken dat het daadwerkelijk schade heeft geleden als gevolg van het handelen van DNB.

Het gaat om een zaak die al jaren loopt. Het pensioenfonds breidde in oktober 2009 zijn beleggingen in fysiek goud uit. DNB vond dat het daarmee te veel risico nam en gaf het fonds de aanwijzing zijn beleggingen in goud af te bouwen. De zaak werd eerst al tot de hoogste rechter doorgeprocedeerd om de vraag of de ingreep van DNB wel door de beugel kon, daarna begon het gesteggel over een schadevergoeding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen