VOETBAL28 apr '16 21:20Aangepast op 28 apr '16 21:46

Regiobedrijven staan garant voor FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft een belangrijke stap gezet in het behoud van de proflicentie.

ANP
ANP

De club heeft een garantstelling binnen van niet nader genoemde bedrijven uit de regio en kan daarmee voldoen aan een belangrijke eis van de KNVB, zo meldde FC Twente donderdag.

Eerder deze week maakte de club al bekend dat er een akkoord was met de belangrijkste schuldeisers. Er moest echter nog een garantstelling worden gevonden voor 12 miljoen euro. ,,Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei, een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst'', aldus interim-directeur Onno Jacobs.

Voldoende werkkapitaal

Twente geeft donderdag niet aan voor hoeveel geld de bedrijven garant staan, maar de club ,,kan beschikken over voldoende werkkapitaal om haar continuïteit te kunnen waarborgen''.

De licentiecommissie van de KNVB bepaalt in mei of de club de proflicentie houdt. Na jaren van financieel mismanagement raakte de club zwaar in de problemen. Tot driemaal toe kreeg Twente puntenaftrek en in maart moest bijvoorbeeld de jaarrekening 2014/2015 worden ingetrokken.

Deadline

FC Twente doet er onder leiding van een interim-bestuur alles aan om het voortbestaan te redden. Met de garantstelling en het akkoord met de schuldeisers zijn twee grote hordes genomen, enkele dagen voor de deadline van 1 mei.

De garantstelling van de bedrijven staan overigens los van een garantstelling van de gemeente Enschede van 32 miljoen euro. De gemeente wil echter pas tekenen als de club de licentie voor volgend seizoen binnen heeft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen