1011 mei '16 16:19

Wederom drukke agenda voor beleggers

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers kunnen komende week hun borst weer nat maken voor een flinke voorraad bedrijfsresultaten.

ANP
ANP

Van de fondsen in Amsterdam geven onder meer Air France-KLM en Shell een kijkje in de boeken. Ook staan er in Europa en de Verenigde Staten enkele belangrijke macro-economische gegevens op de agenda.

Air France-KLM komt woensdag met de resultaten over het eerste kwartaal. Grote vraag is of het luchtvaartconcern de verbeterde prestaties die vorig jaar zijn ingezet, in de eerste drie maanden van dit jaar heeft voortgezet. Air France-KLM slaagde er vorig jaar in voor het eerst sinds 2010 weer een kalenderjaar met winst af te sluiten. Ook wordt deze week naar verwachting bekend wie de opvolger wordt van vertrekkend topman Alexandre de Juniac. Verschillende namen doen de ronde.

De cijfers van Shell staan eveneens voor woensdag op de agenda. De Brits-Nederlandse olie- en gasreus maakt momenteel een uiterst moeilijke tijd door, als gevolg van de flink gedaalde olieprijzen. Aan het einde van de week volgen nog de jongste resultaten van het in Amsterdam genoteerde staalconcern ArcelorMittal.

Banenrapport

Elders in Europa komen verder diverse buitenlandse banken en concerns als Lufthansa, BMW en Siemens met cijfers. Op Wall Street trekken de rapportages van internetbedrijf Alibaba, dienstverlener aan de olie-industrie Halliburton, mediaconcern Time Warner en farmaceut Merck waarschijnlijk de meeste aandacht.

Aan de overzijde van de Atlantische oceaan zijn de ogen van beleggers vooral gericht op het Amerikaanse banenrapport, dat traditiegetrouw op de eerste vrijdag van de maand wordt gepubliceerd. In Europa zijn het verder vooral cijfers over de ontwikkelingen in de industrie en dienstensector, die op maandag respectievelijk woensdag de koersen in beweging kunnen zetten.

In Londen wordt maandag overigens nog niet gehandeld, vanwege de Early May Bank Holiday in het Verenigd Koninkrijk. Verder is de beurs in Japan met ingang van dinsdag drie dagen dicht. Donderdag is het Hemelvaartsdag, maar dan zijn de beurzen in Europa en de Verenigde Staten wel gewoon open.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen