1015 mei '16 08:22

Rustige beursdag vanwege Hemelvaart

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk rustig verlopen vanwege Hemelvaart en Bevrijdingsdag.

ANP
ANP

Traditioneel zijn de volumes laag. Ook in de rest van Europa worden geen spectaculaire koersuitslagen voorzien, wel gaat de handel hoger van start. Beleggers zijn daarbij in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat voor vrijdag op de rol staat.

,,Wij verwachten dat de markt dun is'', aldus marktanalist Ron van der Does van IG Nederland. ,,Vooralsnog voorzien wij geen grote uitslagen. Wellicht kan na drie handelsdagen van verlies enig herstel optreden als New York opengaat'', voegde hij toe.

De bedrijfsagenda voor Beursplein 5 is voorbeurs helemaal leeg. Wel maakte roestvrijstaalconcern Aperam, dat tot de middelgrote fondsen behoort, woensdag nabeurs zijn eerstekwartaalprestaties bekend. Ten opzichte van een kwartaal eerder groeiden het bedrijfsresultaat en de omzet. Maar vergeleken met een jaar eerder was sprake van een flinke daling.

TNT

TNT, dat wordt overgenomen door het Amerikaanse FedEx, kondigde aan zijn nachtdistributeur te verkopen aan investeerder Special Situations Venture Partners. Financiële details van de deal werden niet verstrekt door de pakketbezorger. Het aandeel Shell beweegt mogelijk op een adviesverlaging van analisten van de Amerikaanse bank Citi.

Op macro-economisch vlak kunnen beleggers zich richten op de wekelijkse steunaanvragen uit de Verenigde Staten, die na het middaguur worden gepresenteerd.

AEX

Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 44,76 dollar per vat. Brentolie steeg 1,8 procent in prijs tot 45,44 dollar per vat. De euro werd voorbeurs voor 1,1487 dollar verhandeld, tegen 1,1498 dollar bij het slot van de Europese beurzen een dag eerder.

Woensdag eindigde de AEX-index met een min van 1 procent op 428,92 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 646,30 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen koersten 1 tot 1,2 procent lager. In New York sloot de leidende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.651,26 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,6 procent op 2051,12 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent omlaag tot 4725,64 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen