1015 mei '16 10:18Aangepast op 6 mei '16 02:17

Turkse AK-partij houdt congres op 22 mei

Auteur: ANP Nieuws

De Turkse premier Ahmet Davutoglu heeft donderdag zijn terugtreden als partijleider van de regerende AK-partij aangekondigd. Hij deed dit op een persconferentie in Ankara.

EPA
EPA

De Turkse regerende AK partij houdt een extra congres op 22 mei, lieten partijfunctionarissen donderdag weten. De functionarissen kwamen met hun mededeling na een bijeenkomst van Davutoglu en het partijbestuur.

Eerder donderdag had presidentieel adviseur Cemil Ertem laten weten dat Turkije geen nieuwe verkiezingen zal houden als de AK-partij een nieuwe leider kiest. Het land zal ,,veilig'' doorgaan tot het mandaat van de huidige regering in 2019 afloopt, zei hij. Turkije en de economie zullen verder stabiliseren wanneer een premier aantreedt die meer op één lijn zit met president Recep Tayyip Erdogan, voegde hij eraan toe tijdens een televisie-interview.

Woensdag werd duidelijk dat de Turkse regeringspartij premier Davutoglu wil vervangen als partijleider. De laatste tijd zijn er meningsverschillen tussen de premier en president Recep Tayyip Erdogan in de openbaarheid gekomen. De twee zouden het oneens zijn over onder meer de betrekkingen met Europa en de vervolging van critici van de regering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen