1018 mei '16 16:26

AZ als vierde zeker van Europees voetbal

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - AZ heeft zich verzekerd van een plek in de voorronde van de Europa League.

ANP
ANP

De ploeg van trainer John van den Brom eindigde na de 3-1-winst op FC Utrecht als vierde in de eredivisie.

Verliezend bekerfinalist FC Utrecht kan via de play-offs ook nog Europa in. Vooraf hoopte de club de reguliere competitie als vierde te beëindigen, maar tijdens de wedstrijd zat het er geen moment in dat de daartoe benodigde overwinning op AZ met drie doelpunten verschil een serieuze optie was.

AZ had de buit al binnen drie minuten binnen. Ridgeciano Haps liep weg uit de rug van Bart Ramselaar, waarna de verdediger het openingsdoelpunt aantekende en daarmee AZ definitief verzekerde van Europees voetbal. FC Utrecht, met spits Ruud Boymans in de basis, probeerde het met opportunistisch voetbal wel, maar werd nauwelijks echt gevaarlijk. Kort voor rust gooide Dabney dos Santos het duel op slot. Na een blunder van Mark van der Maarel verdubbelde hij de voorsprong van AZ.

Ook in de tweede helft was FC Utrecht aanvallend machteloos. De defensie van AZ kwam nauwelijks in de problemen. Ook niet nadat Rico Strieder met een vlammend schot de aansluitingstreffer had gemaakt. Ruim een kwartier voor tijd scoorde topschutter Vincent Janssen zijn 27e doelpunt van het seizoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen