1018 mei '16 16:52

Advocaat sluit ongeslagen af bij Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Dick Advocaat heeft zijn adviseurschap bij Feyenoord ongeslagen afgesloten.

ANP
ANP

De oud-bondscoach van Oranje meldde zich half februari na de zevende competitienederlaag op rij in De Kuip om hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst bij te staan. Sindsdien ging het weer de goede kant op met de Rotterdammers, die de KNVB-beker wonnen en de derde plaats in de eredivisie vroegtijdig veilig stelden. Feyenoord sloot het seizoen zondag af met een kleine zege op middenmoter NEC (1-0).

In een uitverkochte Kuip streed NEC als nummer negen voor de laatste kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Nijmeegse formatie moest daarvoor sowieso nog een plaatsje stijgen in het eindklassement. NEC kon in de eerste helft geen grote kansen afdwingen. Van Feyenoord en met name van Eljero Elia ging iets meer dreiging uit. Doelman Brad Jones en de lat voorkwamen een achterstand voor de bezoekers.

Na de pauze opende Dirk Kuijt koelbloedig de score voor de thuisploeg. De aanvoerder miste daarna een opgelegde kans op 2-0. Ploeggenoot Eric Botteghin kopte een kwartier voor tijd uit een hoekschop op de paal. Kort daarna mocht clubtopscorer Kuijt (negentien competitiegoals) onder een ovationeel applaus naar de kant. In de stand kwam geen verandering meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen