1018 mei '16 17:05

FC Twente houdt Vitesse op 2-2

Auteur: ANP Nieuws

EREDIVISIEENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft het turbulente seizoen, inclusief een aftrek van drie punten wegens financieel wanbeleid, zondag beëindigd met een gelijkspel tegen Vitesse.

ANP
ANP

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft het turbulente seizoen, inclusief een aftrek van drie punten wegens financieel wanbeleid, zondag beëindigd met een gelijkspel tegen Vitesse. Het levendige duel in Enschede kwam uit op 2-2. Daardoor belandde FC Twente, dat op korte termijn duidelijkheid krijgt van de licentiecommissie van de KNVB over de proflicentie, op de dertiende plek in de eindstand van de eredivisie. Vitesse eindigde op de negende plaats en liep daardoor de play-offs om Europees voetbal mis.

De Arnhemse ploeg, die op eigen veld FC Twente eerder dit seizoen met 5-1 versloeg, kwam snel en goedkoop op voorsprong. Uit een hoekschop van Kosuke Ota werkte de Braziliaan Bruno Uvini in de derde minuut de bal in eigen doel: 0-1. Zakaria El Azzouzi maakte in de 27e minuut gelijk met een fraai afstandsschot (1-1). Beide ploegen waren daarna tot aan de rust nog dicht bij de tweede treffer. Hakim Ziyech schoot namens FC Twente uit een vrije trap op de paal, Renato Ibarra vond op weg naar 1-2 doelman Nick Marsman en de lat op zijn weg.

Zhang Yuning bracht Vitesse na ruim een uur opnieuw op voorsprong. Vijf minuten later maakte Chinedu Ede gelijk. In de slotfase kon Vitesse de overwinning niet meer afdwingen. Met een zege had de Arnhemse formatie zich alsnog verzekerd van deelname aan de play-offs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen