1019 mei '16 18:19

Beveiligers Schiphol komen met ultimatum

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De beveiligers op Schiphol stellen een ultimatum aan de luchthaven en hun werkgevers.

ANP
ANP

Als hun arbeidsomstandigheden niet snel verbeteren, willen ze actie gaan voeren. Met die boodschap kwam vakbond FNV maandag.

De bond wil dat er voor komende zondag afspraken zijn gemaakt over concrete maatregelen om de werkdruk aan te pakken. De beveiligers klagen al langer dat hun werkdruk te hoog is, met vermoeidheid en afnemende alertheid als gevolg.

Het gaat overigens om meer dan 1500 beveiligers, in de bagagekelder voor zover die niet behoort tot KLM en bij de bewaking van de passagiers- en personeelsdoorgangen. Op Schiphol werken in totaal zo’n 3000 beveiligers.

Veiligheid niet in geding

Het ultimatum volgt op een ledenraadpleging die FNV hield omdat heldere toezeggingen over het oplossen van de klachten uitblijven. Volgens de bond probeerden Schiphol en de beveiligingsbedrijven het aanpakken van de werkdruk recent opnieuw voor zich uit te schuiven.

Hoe de beveiligers precies actie willen gaan voeren, moet volgens FNV-projectleider Leen van der List nog worden besloten. Hij benadrukte maandag wel dat de bond er voor zal zorgen dat de veiligheid op de luchthaven door de acties niet in het geding komt.

Gerelateerde artikelen