10111 mei '16 19:05Aangepast op 11 mei '16 19:27

Dumoulin doorstaat lastige etappe

Auteur: ANP Nieuws

BENEVENTO (ANP) - Tom Dumoulin toonde zich woensdag na afloop van de vijfde etappe gelukkig dat de schade voor hem was meegevallen.

EPA
EPA

De 25-jarige wielrenner van Giant-Alpecin wist in het peloton te eindigen na een lastige finale in Benevento met de finish op een kleine helling en handhaafde zich aan de kop van het algemeen klassement.

,,Er was me verteld dat de Giro een lastige koers was. Dat heb ik vandaag mogen ondervinden. Het ging een hele dag op en neer met een hoge snelheid en in de finale ging het nog harder. De sprint was chaotisch en gevaarlijk. Het was de zwaarste sprintfinish ooit'', oordeelde hij.

Dumoulin zag nummer twee uit het klassement Bob Jungels sprinten voor de bonificatieseconden, maar daar maakte hij zich niet te veel zorgen over. ,,Ik liet hem zijn ding doen. Ik deed gewoon mijn eigen ding, veilig naar de finish rijden.''

Jungels won vier seconden in de sprint en heeft nu nog zestien seconden achterstand op de Nederlandse rozetruidrager. Donderdag staat de eerste rit met een finish bergop op het programma. De zesde etappe heeft een slotklim van ruim 18 kilometer. ,, Het zal een zware finale worden", voorspelt Dumoulin. ,,Wellicht is het een eerste indicatie en zullen we zien wie wel en niet in vorm is in deze Giro. Ik kijk de kat uit de boom. Het is bergop, maar ook weer niet te lastig. Ik verwacht dat ik niet te veel tijd zal verliezen, als ik al tijd verlies.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen