10112 mei '16 07:16

Meer afspraken tegen lege winkelpanden

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten, provincies, rijksoverheid en vertegenwoordigers van bedrijven bundelen de krachten om de leegstand in winkelstraten tegen te gaan.

ANP
ANP

Na het faillissement van onder meer V&D, Scapino, Perry Sport en Aktiesport wordt gekeken hoe en waar er winkelvloeroppervlakte uit de markt kan worden genomen.

Ook worden uitbreidingsplannen van winkeliers kritisch tegen het licht gehouden. Dat kondigt minister Henk Kamp (Economische Zaken) donderdag aan. Kamp maakt daar donderdag afspraken over met winkeliers, vastgoedeigenaren en vertegenwoordigers van gemeenten en provincies.

Volgens Kamp zijn de recente faillissementen van grote winkelketens goed voelbaar. Hij ziet de sector, die goed is voor een omzet van circa 99 miljard euro en waar ruim 781.000 mensen werken, als een levensader van de dorpskernen en binnensteden.

Na de grote faillissementen staan er weer meer winkelpanden leeg. Volgens de bewindsman staat nu 9 procent van de winkelruimte leeg. Ondanks dalende omzetten, steeg het winkeloppervlak de afgelopen jaren met 11 procent. Kamp blijft optimistisch: ,,Daarom nemen we nu aanvullende maatregelen, zodat we in komende jaren versneld van veel vierkante meters in kwantiteit naar minder vierkante meters van kwaliteit kunnen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen