10112 mei '16 11:12

Trainer Groenendijk verlaat Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Fons Groenendijk vertrekt bij Excelsior.

Archieffoto ANP
Archieffoto ANP

De 51-jarige Leidenaar is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Groenendijk heeft slechts één jaar gewerkt bij de Rotterdamse eredivisieclub.

Excelsior stelde op de slotdag van de competitie een langer verblijf in de eredivisie veilig, door te winnen bij het gedegradeerde SC Cambuur (0-2). Daardoor ontliepen de Kralingers de nacompetitie. Groenendijk liet toen al doorschemeren te twijfelen over zijn toekomst.

,,Natuurlijk zijn we allemaal enorm trots op wat we hebben bereikt met Excelsior'', zei Groenendijk donderdag. ,,We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven. Het is echter ook een zwaar seizoen geweest. Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik zo ook aan de clubleiding laten weten.''

Tweejarig contract

De oud-voetballer van onder meer Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta Rotterdam en FC Utrecht volgde vorig jaar Marinus Dijkhuizen op bij Excelsior. Dijkhuizen vertrok na een goed seizoen naar Engeland. Groenendijk, die eerder Willem II en FC Den Bosch onder zijn hoede had en de beloften van Ajax, ondertekende een contract voor twee jaar op Woudestein.

Excelsior bivakkeerde bijna het hele seizoen in de onderste regionen van de eredivisie, maar wist desondanks boven de streep te blijven. De Kralingers eindigden als vijftiende, één punt boven Willem II dat in de nacompetitie moet zien te overleven.

Gerelateerde artikelen