10112 mei '16 17:35Aangepast op 12 mei '16 17:56

Ryan schaart zich nog niet achter Trump

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft nog steeds niet de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden achter zich.

EPA
EPA

Trump sprak donderdag met Paul Ryan en de twee lieten weten samen te willen werken om de partij te verenigen, maar Ryan schaarde zich nog niet expliciet achter de omstreden vastgoedmagnaat.

Ryan zei vorige week Trump ,,nog niet'' te kunnen steunen als de vaandeldrager van zijn partij.

De twee benadrukken dat dit pas hun eerste ontmoeting was, maar dat er een positieve stap is gezet om de partij te verenigen. ,,Hoewel we eerlijk waren over onze weinige meningsverschillen, erkennen we ook dat we het over veel zaken eens zijn'', stond in de verklaring. ,,We zullen verdere discussies voeren, maar vertrouwen erop dat er een grote kans is om onze partij te verenigen en in de herfst te winnen.''

Ryan had het na afloop over een bemoedigend gesprek. Hij zei dat het nou eenmaal tijd gaat kosten om de partij te verenigen, na een reeks voorverkiezingen waarin de verdeeldheid binnen de partij zo breed werd uitgemeten. Ryan is bereid de Republikeinse conventie deze zomer voor te zitten, zei hij.

Gerelateerde artikelen