10113 mei '16 15:45Aangepast op 13 mei '16 18:44

Verstappen achtste in tweede training

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen heeft vrijdag de tweede vrije training tijdens de Grand Prix van Spanje afgesloten met de achtste tijd.

ANP
ANP

De Nederlander gaf in Barcelona 1,453 seconde toe op de snelste man, Nico Rosberg. De Duitser zette 1.23,922 op het bord in zijn Mercedes. Rosberg heeft alle races dit seizoen gewonnen en gaat met de maximale score van honderd punten aan kop in het WK.

Het duurde lang voordat Verstappen het circuit in Barcelona op kwam vrijdagmiddag, maar toen hij eenmaal op gang was, klokte hij wel direct een scherpe tijd. Langzaam maar zeker wisten steeds meer coureurs toch nog een iets snellere ronde te rijden. In zijn Red Bull wist Verstappen zich niet meer te verbeteren.

In de eerste training klokte Verstappen de zesde tijd tijdens zijn eerste officiële rondjes voor zijn nieuwe renstal. Verstappen heeft bij Red Bull het stoeltje overgenomen van Daniil Kviat, die werd teruggezet naar opleidingsteam Toro Rosso. De Rus reed vrijdag de twaalfde en vijftiende tijd.

Langzamer

,,Voor een eerste dag mag ik niet klagen'', zei Verstappen, die in beide sessies wel langzamer was dan zijn nieuwe Australische teamgenoot Daniel Ricciardo. ,,We hebben veel werk verricht en veel rondes gereden, dat is op dit moment voor mij het belangrijkste. Ik ben nog steeds bezig om te wennen aan de auto, ik weet daarom nog niet waar de limiet ligt. Het is allemaal anders dan bij Toro Rosso: de zitpositie, de knoppen en de procedures.''

Verstappen heeft zaterdag nog één training om verder te wennen aan zijn nieuwe bolide, waarna de kwalificatie voor de race van zondag wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen