10114 mei '16 05:34

Europol-chef wil databank moslimextremisten

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Europol-chef Rob Wainwright wil dat er een Europese databank komt met de namen van islamitische extremisten.,,Er bestaat tussen lidstaten nog geen eenduidige definitie van een extreem gevaarlijk persoon’’, stelt Wainwright zaterdag in een interview met de Duitse krant Die Welt.

EPA
EPA

,,Er bestaat tussen lidstaten nog geen eenduidige definitie van een extreem gevaarlijk persoon’’, stelt Wainwright zaterdag in een interview met de Duitse krant Die Welt. Momenteel hanteert elk Europees land een eigen definitie van het begrip 'buitenlandse strijder’. ,,We moeten dringend uniforme categorieën opstellen. Alleen zo komen we te weten wie de werkelijk gevaarlijke islamisten zijn, die na terugkeer aanslagen kunnen plegen’’.

Wainwright pleit voor de Europese databank wegens de hoge dreiging van islamitisch terrorisme. In het interview toont de directeur van de Europese politieorganisatie zich verder bezorgd over het komende Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. ,,Dat is een aantrekkelijk doelwit voor terroristen.’’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen