SPORT15 mei '16 14:18Aangepast op 15 mei '16 14:49

Hamilton en Rosberg crashen en vallen uit

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - De Grand Prix van Spanje in de Formule 1 heeft zondag een dramatische start beleefd.

EPA
EPA

Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwamen na de eerste bochten met elkaar in aanraking en vielen met kapotte Mercedes-bolides uit.

Rosberg won de eerste vier races van dit jaar en leidt het wereldkampioenschap met de maximale score. Hamilton, de nummer twee in het klassement, startte de race van poleposition.

Rosberg was als beste weg, maar Hamilton probeerde zijn Duitse teamgenoot snel in te halen. De Brit verkeek zich volledig op de ruimte die hij had en ramde Rosberg van achteren. Hij schoof het gras in, raakte de controle over zijn Mercedes volledig kwijt en duwde de bolide van zijn teamgenoot daarna ook van het circuit af. Beide auto's waren te beschadigd om de race te vervolgen.

Onderzoek

Hamilton en Rosberg stapten woedend uit hun cockpit. In de garagebox reageerde teamadviseur Niki Lauda furieus. ,,Volkomen onnodig. Dit is onaanvaardbaar. Lewis was veel te agressief. Waarom zou Nico hem ruimte geven? Hij reed aan de leiding. Lewis heeft hier meer schuld dan Nico'', zei de Oostenrijkse oud-wereldkampioen.

De wedstrijdjury kondigde een onderzoek naar de crash aan.

Gerelateerde artikelen