ANP1 aug '13 19:34Aangepast op 1 aug '13 20:27

Ontvoerder Cleveland krijgt levenslang

Auteur: ANP Nieuws

CLEVELAND (ANP) - Ariel Castro, die jarenlang drie vrouwen in zijn huis gevangen heeft gehouden, moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in.

CLEVELAND (ANP) - Ariel Castro, die jarenlang drie vrouwen in zijn huis gevangen heeft gehouden, moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Een rechter in de Amerikaanse staat Ohio heeft dat vrijdag bepaald. Castro heeft geen mogelijkheid dat hij vervroegd wordt vrijgelaten.

De 53-jarige voormalige buschauffeur had schuld bekend op alle 937 punten van de aanklacht waaronder verkrachting, vrijheidsberoving en moord. Dat laatste was omdat hij een van de vrouwen tot abortus had gedwongen. Door zijn bekentenis ontkwam hij aan de doodstraf.

De rechter velde haar oordeel na een emotionele rechtszitting. Een van Castro's slachtoffers, de 32-jarige Michelle Knight, zei dat haar ontvoerder haar door de hel had gestuurd. ,,Ik leefde 11 jaar lang in een hel. Nu gaat zíjn hel beginnen.''

Vergiffenis

Castro hoorde het oordeel schijnbaar onbewogen aan. Eerder had hij gezegd dat hij ziek is, maar geen monster. Hij heeft zijn slachtoffers om vergiffenis gevraagd en zei dat zijn gedrag verkeerd was en niet goed te praten.

Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Knight werden tussen 2002 en 2004 ontvoerd in Cleveland. Ze werden afgelopen mei ontdekt, toen een buurman van Castro een van de vrouwen om hulp hoorde schreeuwen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen