ANP23 jan '13 00:11

AMC-topman Levi hekelt talloze inspecties

AMSTERDAM (ANP) - Om de twee a drie dagen komt er wel een inspecteur langs bij het AMC. Daaraan zijn medewerkers veel tijd kwijt: het inspectiebezoek zelf en aan de voorbereidingstijd, want de inspecteurs willen graag ingevulde vragenlijsten en lijvige dossiers zien voor ze komen. Daarover beklaagt bestuursvoorzitter Marcel Levi van het academische ziekenhuis zich woensdag in een column in Medisch Contact. Volgens hem belemmeren de aanhoudende inspecties het personeel bij zijn werkzaamheden.

Volgens Levi stellen deze inspecteurs vaak dezelfde vragen op net een andere manier en spreken hun adviezen elkaar tegen. ,,Een deur moet absoluut openstaan van de brandweer, maar moet pertinent op slot van de kernenergiecontroleur.''

Hij somt op: inspecties van kwaliteit en welzijn van patiëntzorg, proefdierwelzijn, informatiebeveiliging, genetisch gemodificeerde micro-organismen, waterleidingsbesluit, bescherming persoonsgegevens, arbeidsinspectie, inspectie van de voedsel- en warenautoriteit, etcetera.

Levi heeft het helemaal gehad met alle verschillende inspecteurs. Hij oppert om het ziekenhuispersoneel gewoon hun werk te laten doen. ,,We houden zelf wel in de gaten of we ons aan de regels houden en alles volgens de voorschriften verloopt. En is er een probleem, beste inspecteurs, dan bellen we u wel'', beëindigt hij zijn betoog.

Gerelateerde artikelen