ANP15 jan '13 15:59

Fitch: AAA-waarderingen staan onder druk

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De zogenoemde triple-A waardering van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk komt dit jaar onder druk te staan. Hiervoor waarschuwde kredietbeoordelaar Fitch op dinsdag. De betreffende landen hebben te maken met een zwakke economische groei en hoge schulden.

De waardering van de VS zal aan een ,,formele beoordeling'' worden onderworpen, meldde Fitch, als de overheid er niet binnenkort in slaagt om een akkoord te bereiken over het verhogen van het schuldenplafond van het land. De VS hebben bij Fitch nog een AAA-waardering, maar branchegenoot Standard & Poor's hanteert al een AA+ waardering, terwijl Moody's de schulden van het land met een Aaa waardeert. Economen verwachten dat de economie in de VS dit jaar met 2 procent groeit. Over 2012 wordt een groei van 2,3 procent voorspeld.

De Franse economie zal waarschijnlijk met 0,2 procent groeien, na een vermoedelijke groei van 0,1 procent in 2012. Voor Groot-Brittannië wordt een groei van 1,1 procent voorspeld, terwijl de economie afgelopen jaar licht kromp.

Gerelateerde artikelen