ANP3 apr '13 18:37

Tientallen doden na overstromingen Argentinië

EPA
EPA

BUENOS AIRES (ANP) - Door grote overstromingen als gevolg van storm en uitzonderlijke regenval zijn in oostelijke Argentijnse provincie Buenos Aires meer dan 40 doden gevallen. De gouverneur van de provincie, Daniel Scioli, heeft woensdag tegen plaatselijke media gezegd dat er op zijn minst 35 doden in de provinciehoofdstad La Plata alleen al zijn gevallen.

La Plata, 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Buenos Aires, staat vrijwel onder water. Er viel dinsdag 400 millimeter regen in 2 uur tijd. De autoriteiten spreken er van een ramp zonder weerga. Scioli zei dat de eerste prioriteit is zo veel mogelijk mensenlevens te redden. ,,Ik heb nog nooit zoiets gezien, de mensen zijn op een vreselijke manier (door het water) verrast en sommigen hebben geen tijd gehad aan deze fatale val te ontkomen'', aldus Scioli.

Het einde van de 'zondvloed' is nog niet in zicht. Volgens meteorologen blijft het in een groot deel van de provincie Buenos Aires en het oosten van de provincie La Pampa nog hard regenen tot en met donderdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen