ANP19 jun '13 19:43

Wall Street licht lager voor Fed-besluit

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Amerikaanse beleggers keken woensdag met spanning uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed), het stelsel van centrale banken.

NEW YORK (AFN) - Amerikaanse beleggers keken woensdag met spanning uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed), het stelsel van centrale banken. Er stonden tijdens de middaghandel overwegend kleine verliezen op de borden.

De leidende Dow-Jonesindex en de bredere S&P 500 daalde 0,1 procent, tot respectievelijk 15.303 en 1650 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omlaag tot 3476 punten.

De Fed maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) de besluiten bekend die zijn genomen tijdens de beleidsvergadering van de afgelopen 2 dagen. Een halfuur later volgt de toelichting van voorziter Ben Bernanke. Beleggers hopen dat hij de vrees voor een spoedige afbouw van het stimuleringsbeleid van de Fed zal temperen.

FedEx

FedEx werd 2,5 procent meer waard. De winst van de pakketvervoerder in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar overtrof de gemiddelde verwachting van analisten. Ook softwaremaker Adobe verraste in positieve zin. De omzet en winst daalden in het afgelopen kwartaal, maar minder sterk dan verwacht. Dat werd beloond met een koerssprong van 6,4 procent.

Sprint Nextel daalde ruim 3 procent nadat Dish Network had laten weten zich terug te trekken uit de biedingsstrijd om het telefonieconcern met het Japanse Softbank. Dish Network steeg 2,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen