ANP1 jan '13 05:11

Zeer grote brand legt Arnhemse scholen in as

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - In een scholencomplex in Arnhem woedde in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote uitslaande brand. Daarbij vielen geen gewonden, meldde een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer kreeg rond half 2 's nachts de melding binnen over een gebouw aan het Breezandpad, waar drie basisscholen en een peuterspeelzaal gevestigd zijn. Pas om half 5 kon het sein brand meester worden gegeven.

De brand breidde zich uit naar een groot gedeelte van het pand, zo'n 7 à 8 lokalen. ,,Uiteindelijk hebben we twee derde van het pand kunnen behouden. De rest is volledig afgebrand'', aldus een woordvoerder. Dat betreft hoofdzakelijk basisschool De Kringloop. Op die school zitten 340 leerlingen. Er kwam redelijk veel publiek op de brand af, dat op afstand werd gehouden door de politie.

De Arnhemse brandweer rukte uit met 5 voertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker. Dankzij assistentie van korpsen uit de regio waren er in totaal 40 brandweerlieden in touw. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen