ANP3 jun '13 07:21Aangepast op 3 jun '13 08:47

'Cryo-Save samen met stamcelbank Salveo'

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (AFN) - Salveo zal geen openbaar bod doen op Cryo-Save.

ZWOLLE (AFN) - Salveo zal geen openbaar bod doen op Cryo-Save. Het Luxemburgse bedrijf wil echter dat zijn Zwitserse stamcelbank Salveo Biotechnology samen gaat met de Nederlandse stamcelbank. Dat blijkt na overleg tussen de twee ondernemingen, waarbij de plannen van Salveo werden uitgelegd, zo maakte Cryo-Save maandag bekend.

Uit het voorstel blijkt dat Cryo-Save de stamcelbank van Salveo overneemt. De transactiestructuur en voorwaarden voor deze acquisitie zijn nog onbekend. Frédéric Amar, de huidige topman van Salveo, wordt in de plannen de nieuwe bestuursvoorzitter van Cryo-Save.

Bestuurder Walter van Pottelberge stelde desgevraagd tegen het ANP dat ,,de deal nog helemaal moet worden uitgewerkt''. Een overname van Salveo Biotechnology is wat hem betreft geen probleem in prijs. Hij wilde geen commentaar geven over de voorgestelde nieuwe topman.

Bestuurders

Ook zal Cryo-Save een van zijn huidige niet-uitvoerend bestuurders vervangen door een nog nader te bepalen kandidaat van Salveo. De zaken worden de komende tijd verder besproken, aldus Cryo-Save. Cryo-Save zal verder een buitengewone aandeelhoudersvergadering organiseren. Deze zal niet later dan 20 november 2013 plaatsvinden.

Salveo is sinds kort grootaandeelhouder van Cryo-Save, met een belang van circa 27 procent. Onlangs vertrok topman Arnoud van Tulder bij Cryo-Save. Hij wordt ad interim opgevolgd door Evi Mattil.

Gerelateerde artikelen