ANP5 jan '13 08:08

De Rooy opnieuw favoriet in Dakar Rally

LIMA (ANP) - Trucker Gerard de Rooy start zaterdag als grote favoriet voor de eindzege in de beroemde Dakar Rally. De Brabander, die de zware woestijnrally vorig jaar voor het eerst won, kan naar eigen zeggen de druk wel aan. ,,Het vertrouwen is er dat we het kunnen. Ik zie niet in waarom we niet weer zouden kunnen winnen. Ik ben in principe voor niemand bevreesd.''

De Dakar Rally begint zaterdag aan zijn vijfde editie door Zuid-Amerika. Startplaats is Lima in Peru en de finish ligt ruim 8000 kilometer verderop,op 19 januari in Santiago. Daartussen liggen 14 etappes door ruige streken en woestijnen van Peru, Argentinië en Chili. In de eerste etappe is een korte klassementsproef van 13 kilometer opgenomen.

Nederland is vooral sterk vertegenwoordigd bij de vrachtwagens. Van de 75 rallytrucks die van start gaan, worden er 27 bestuurd door een Hollander. Bij de motoren is titelverdediger Cyril Després ook dit keer de belangrijkste kandidaat voor de winst. De Nederlander Frans Verhoeven wil de Fransman uitdagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen