ANP24 jan '13 15:03

‘Apple drukt Nasdaq in het rood'

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk gemengd. Een fors koersverlies van Apple weegt daarbij zwaar op technologiebeurs Nasdaq.

Het aandeel Apple zakt bijna 9 procent in de voorbeurshandel. De iPhone-maker rapporteerde woensdag nabeurs de zwakste omzettoename in 14 kwartalen. Ook voorziet Apple voor het tweede kwartaal een omzet die aanzienlijk lager ligt dan de gemiddelde analistenverwachting.

Het Amerikaanse conglomeraat 3M bracht donderdag de resultaten naar buiten. 3M wist zijn nettowinst in het vierde kwartaal te verhogen, onder meer dankzij sterke verkopen van medische producten in opkomende markten. De winst lag in lijn met de verwachting van analisten.

Uitkeringen VS

Op macro-economisch vlak bleek dat vorige week 330.000 mensen voor het eerst een uitkering hebben aangevraagd in de Verenigde Staten. Dat is een daling van 5000 ten opzichte van de week daarvoor. Economen hadden gerekend op 355.000 aanvragen. Het aantal uitkeringsaanvragen staat nu op het laagste niveau in 5 jaar.

De openingsindicatoren wijzen op een 0,1 procent hogere opening voor de Dow-Jonesindex en een 0,1 procent lagere opening voor de S&P 500. De Nasdaq zal onder druk van Apple naar verwachting 1,4 procent lager openen.

Wall Street sloot woensdag hoger. Beter dan verwachte resultaten van internetgigant Google en computerfabrikant IBM stuwden de koersen. Het nieuws dat de Verenigde Staten een hoger schuldplafond krijgen werd grotendeels genegeerd. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 13.779,17 punten.

Gerelateerde artikelen