ANP15 jun '13 18:35

Hockeyers verslaan India (2-0)

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag hun eerste zege geboekt in de Hockey World League in Rotterdam.

Jeroen Hertzberger (R), ANP
Jeroen Hertzberger (R), ANP

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag hun eerste zege geboekt in de Hockey World League in Rotterdam. Het team van bondscoach Paul van Ass won met 2-0 van India. Die eindstand was al bereikt bij rust. Billy Bakker scoorde al na ruim 80 seconden. Jeroen Hertzberger benutte na 18 minuten een strafbal.

Oranje speelde in de eerste groepswedstrijd met 3-3 gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Laatstgenoemde ploeg won met 4-2 van Ierland, waardoor Nederland en Nieuw-Zeeland beide aan kop gaan in poule B met 4 punten uit 2 duels. De hockeyers werken maandag de laatste groepswedstrijd af tegen de Ieren.

Bakker zette Nederland al vroeg in de wedstrijd met een harde backhandslag aan de leiding. De formatie van Van Ass dicteerde en controleerde. Bakker, Hertzberger en Robbert Kemperman kregen kansen om te scoren, maar misten. De push van Hertzberger vanaf de stip zorgde voor een comfortabele 2-0 bij rust.

India liet zich tegen het einde van de eerste helft al meer gelden en probeerde in de tweede helft terug in de wedstrijd te komen. Er kwamen kansen en strafcorners, maar doelman Jaap Stockmann liet zich niet passeren. Oranje kreeg ook nog twee strafcorners, maar scoorde niet meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen