ANP17 mrt '13 13:34

Renners met de bus in Milaan-Sanremo

MILAAN (ANP) - De renners mogen zondag tijdens Milaan-Sanremo een stuk met de bus. De organisatie van de Italiaanse voorjaarsklassieker heeft besloten de Passo del Turchino uit het parcours te halen. Door sneeuwval is zowel de beklimming als de afdaling te gevaarlijk voor de wielrenners.

Het betekent dat de wedstrijd vanaf kilometer 117 zal worden geneutraliseerd. Het peloton zal met bussen worden vervoerd naar kilometer 163 en vanaf daar de koers hervatten. De Primavera zal daardoor geen 298 kilometer lang zijn dit jaar, maar 252 kilometer.

Zes renners, te weten Matteo Montaguti, Diego Rosa, Filippo Fortin, Maxim Belkov, Lars Bak en Pablo Lastras, kwamen al eersten aan bij de bussen in Ovada. Ze hadden ruim 8 minuten voorsprong op het peloton. De organisatie liet weten dat de koers om 14.30 opnieuw start in Arenzano. Het zestal behoudt dan de opgebouwde voorsprong.

Volgens ploegleider Erik Dekker van Blanco hebben de renners het door de barre weersomstandigheden erg zwaar. ,,Absolute waanzin! Renners huilend op de fiets'', twitterde hij.

Gerelateerde artikelen