ANP30 jan '13 08:12

AOb dreigt niet mee te doen aan VakBeweging

ANP
ANP

UTRECHT (AFN) - De Algemene Onderwijsbond (OAb) dreigt niet mee te doen aan de Nieuwe VakBeweging. De organisatie vindt dat in de huidige plannen te weinig ruimte is voor expertise op het gebied van onderwijs.

19 FNV-bonden tekenden in juni vorig jaar voor de oprichting van de vakbeweging, die in mei definitief het licht moet zien. Met de steun van onder meer Bondgenoten, Abvakabo en FNV Bouw heeft de nieuwe vakcentrale al zeker een miljoen leden achter zich staan.

Bestuurder Liesbeth Verheggen van de AOb zegt te vrezen voor een enorme werkorganisatie die voor veel verschillende doelgroepen tegelijk werkt. Volgens haar kun je individuele leden dan niet voldoende bijstaan. ,,Wij pretenderen ook niet dat we weten wat goed is voor iemand in de bouw, bijvoorbeeld.’’

De statuten van de nieuwe VakBeweging zoals die nu worden voorgesteld zijn voor de AOb reden om negatief te adviseren aan de achterban. ,,Met deze voorstellen kunnen we niet toetreden’’, aldus Verheggen. De AOb vertegenwoordigt ruim 84.000 leden in het onderwijs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen