ANP27 jan '13 21:00

Messi vier keer trefzeker voor Barcelona

BARCELONA (ANP) - Lionel Messi is hard op weg om alle voetbalrecords te verbreken. De Argentijnse superster van FC Barcelona maakte zondag in de competitiewedstrijd tegen Osasuna weer vier doelpunten. Messileidde zijn ploeg daarmee in Camp Nou naar een ruime zege: 5-1. De beste voetballer ter wereld is de eerste speler die in 11 wedstrijden op rij in de Primera División weet te scoren.

Eerder op de dag maakte Cristiano Ronaldo er tegen Getafe (4-0) drie voor Real Madrid. De Portugese vedette kwam daarmee op 21 doelpunten in de Spaanse competitie. Messi deed het zondagavond nóg beter, door met vier treffers zijn totaal op te voeren naar 33. Barcelona gaat aan kop in de Primera División met 58 punten uit 21 wedstrijden, Atletico Madrid heeft er 47, Real Madrid 43. Atletico speelt later op zondag nog tegen Athletic Bilbao.

Messi opende tegen Osasuna al na 11 minuten de score, maar de bezoekers kwamen vervolgens langszij door Raoul Loe. De 27e minuut was het breekpunt in de wedstrijd. Alejandro Arribas van Osasuna werd met rood uit het veld gestuurd en Messi benutte vervolgens de toegekende strafschop. Via Pedro en twee keer Messi na rust liep Barça uit naar een riante zege.

Gerelateerde artikelen