ANP10 mrt '13 17:04

Beurzen hopen op meer tekenen van herstel VS

AMSTERDAM (ANP) - Een veel sterker dan verwachte Amerikaanse banengroei gaf de aandelenmarkten vrijdag vleugels, zowel op Wall Street als op de belangrijkste beursvloeren in Europa. In de komende week hopen beleggers meer signalen te krijgen van economisch herstel in de Verenigde Staten.

Er worden cijfers gepubliceerd over onder meer de detailhandelsomzet, inflatie en industriële productie in februari. Economen gaan ervan uit dat de winkelomzet met 0,5 procent is toegenomen ten opzichte van januari. Voor de productie van de industrie wordt een toename met 0,4 procent verwacht.

Ook voor de eurozone staan een paar belangrijke macro-economische cijfers op de agenda. In Nederland maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers bekend over de detailhandelsverkopen en de productie van de industrie in januari. Die rapporten worden respectievelijk donderdag en vrijdag openbaar. Donderdag worden bovendien cijfers over de internationale handel gepubliceerd.

In Amsterdam maakt nog een flink aantal bedrijven de resultaten over 2012 bekend. Onder de Nederlandse ondernemingen die met cijfers komen, zijn baggeraar Boskalis, fabrikant van melkzuur en bakkersingrediënten CSM, mediaconcern TMG en detacheerder DPA.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen