ANP10 mrt '13 16:38

Mulenga kopt Utrecht langs RKC

ANP
ANP

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zondag met moeite 3 punten overgehouden aan het duel met RKC Waalwijk. De thuisploeg, die geen al te beste wedstrijd speelde, mocht Jacob Mulenga daar weer dankbaar voor zijn. De Zambiaanse spits maakte in de slotfase het enige doelpunt: 1-0.

Utrecht is bezig aan het beste seizoen in jaren. De ploeg strijdt zelfs nog volop mee om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Trainer Jan Wouters, die vrijdag zijn aflopende contract bij Utrecht met 2 jaar verlengde, had vooraf nog verkondigd dat zijn ploeg de 4-0-nederlaag in Waalwijk van eerder dit seizoen graag recht wilde zetten.

Van die aspiraties bleek tegen RKC, dat nog volop strijdt om de nacompetitie te ontlopen, aanvankelijk weinig. Met name voor rust was de thuisploeg enorm slordig en werden er amper kansen gecreëerd. Omdat de gasten uit Brabant daar ook zelden in slaagden, kreeg het publiek weinig opwindends te zien. Wel was het even schrikken toen de doorgaans zeer betrouwbare doelman Robbin Ruiter na een kwartier de bal na een hoekschop door zijn handen liet glippen. Mart Lieder, die na zijn twee doelpunten tegen AZ vorige week weer in de basis stond, kon echter niet profiteren.

Kansen

Na rust kwam de wedstrijd een stuk meer tot leven. Zo ging een schot van Utrecht-aanvoerder Jan Wuytens via Jeroen Zoet maar net over en kreeg Teddy Chevalier vlak daarna enkele kansen op de 0-1. Ook Mike van der Hoorn, deze week nog opgenomen in de voorselectie van Oranje, was met een kopbal dicht bij een doelpunt.

Utrecht hield, gesteund door die kansen, geloof in een goede afloop en werd daar 12 minuten voor tijd voor beloond. Tommy Oar zette voor vanaf de linkerkant en Mulenga dook richting de bal. Zijn lage kopstoot verdween achter Zoet in het net: 1-0. RKC gooide er nog een offensief uit, maar dat bleek vruchteloos. Utrecht haakt door de zege aan bij de subtop, terwijl RKC slechts 1 punt boven de nacompetitiestreep blijft staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen