ANP27 mei '13 15:05Aangepast op 27 mei '13 15:20

Politie vraagt foto's en filmpjes dancefeest

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die filmpjes of foto's hebben gemaakt op dancefeest The Waterfront in het Scheepvaartmuseum Amsterdam, wordt verzocht hun materiaal aan de politie te geven. Op het evenement mondde in de nacht van zaterdag op zondag een ruzie uit in een schietincident, waarbij een 26-jarige Amsterdammer om het leven kwam.

De politie vraagt maandag beelden van de hele avond te uploaden. Op het feest waren ongeveer 1000 bezoekers. Een 25-jarige verdachte uit de hoofdstad is kort na het incident aangehouden.

Een politiewoordvoerder spreekt van een ,,ontzettend omvangrijk'' onderzoek, omdat de recherche veel getuigen moet horen. Ook de aangehouden verdachte wordt maandag weer verhoord. De zegsman van de politie wilde nog niets kwijt over een mogelijk motief van de verdachte.

De politie verwacht veel beeldmateriaal van de bezoekers van het dancefeest te ontvangen. ,,Mensen filmen en fotograferen tegenwoordig volop tijdens het uitgaan, dus we verwachten er veel van'', zei de woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen