ANP20 jan '13 14:45Aangepast op 20 jan '13 15:20

Fiorentina houdt Napoli in bedwang

EPA
EPA

FLORENCE (ANP) - Napoli heeft zondag in de Italiaanse competitie punten laten liggen. De ploeg uit Napels kwam op bezoek bij Fiorentina niet verder dan 1-1. Napoli staat tweede in de Serie A met 43 punten, 5 minder dan Juventus. De koploper uit Turijn won zaterdag al met grote cijfers van Udinese (4-0).

Facundo Roncaglia zette Fiorentina na een half uur op voorsprong. De verdediger schoot de bal vanaf eigen helft over de blunderende keeper Morgan De Sanctis, die zich volledig op de bal verkeek, in het doel. Topschutter Edinson Cavani bracht Napoli kort voor rust met zijn 17e treffer van het seizoen (zijn 100e in de Serie A) weer op gelijke hoogte. De Napolitanen gingen in de tweede helft op jacht naar de winst, maar stuitten steeds op de uitblinkende doelman Norberto Neto.

Paul Pogba leidde Juventus zaterdag met twee treffers langs Udinese. De andere doelpunten kwamen in de slotfase van Mirko Vucinic en Alessandro Matri. Net als Napoli verspeelde ook Lazio Roma punten. De Romeinen speelden met 2-2 gelijk bij Palermo en zagen de achterstand op Juventus daardoor oplopen tot 5 punten.

Internazionale en AS Roma, de nummers 4 en 6 van de Serie A, nemen het zondagavond tegen elkaar op. Fiorentina staat met 36 punten tussen die clubs in op de ranglijst.

Gerelateerde artikelen