ANP28 jan '13 15:01

‘Kleine openingswinst Wall Street’

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen nadat de graadmeters vrijdag de hoogste standen sinds eind 2007 bereikten.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten vorige maand met 4,6 procent zijn gestegen. De stijging viel hoger uit dan de groei van 2 procent die economen hadden voorspeld. In november was sprake van een groei van 0,7 procent.

De markt wacht nog op de aanstaande huizenverkopen in de VS, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt.

Caterpillar

Aan het bedrijvenfront bracht Caterpillar de resultaten naar buiten. De Amerikaanse maker van bouwmachines heeft de wereldwijde verslechtering van de economie vorig jaar goed doorstaan. Het bedrijf behaalde een recordomzet en een recordwinst. In het vierde kwartaal was wel sprake van een omzetdaling en een winstafname.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 tot 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot vrijdag hoger dankzij sterke resultaten van grote bedrijven als Procter & Gamble en Microsoft.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent in de plus op 13.895,98 punten. Dat is de hoogste stand sinds eind oktober 2007. De S&P 500 klom 0,5 procent tot 1502,96 punten en boekte daarmee voor het eerst sinds november 2004 8 dagen achter elkaar winst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen